Open Venster juli 2015

Beste Venstervrienden,

Dit keer weer de eer aan mij om de nieuwsbrief te schrijven.  Het theaterseizoen is gesloten en de zomer is in het land.

Venster heeft geen vakantie, wij gaan gewoon door met onze geliefde hobby. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat als de mussen dood van het dak vallen en wij staan te zweten in ons repetitielokaal onder een plat dak, wij geen visioenen krijgen van gekoelde drankjes aan zee.

Zoals bekend is onze voorjaarsvoorstelling gecanceld. Dat was voor alle medewerkers een teleurstelling, temeer daar er te allen tijde hard wordt gewerkt, maar helaas is dit niet altijd te vermijden.

Nu zijn we al weer geruime tijd aan het repeteren voor onze najaarsvoorstelling “De jarige”  onder regie van Gerard Nelck, jullie inmiddels welbekend.  Het is weer een fijn stuk om aan te werken.  De cast bestaat dit keer uit: Patty de Braal, Loes Bleijenga, Alex ’t Lam, John Roos, Yvonne van Schendel, Ronald Tellekamp en last but not least: Ilse Sedee. Ilse is ons nieuwe aspirant-lid die onze gelederen komt versterken. Dus ook hier Ilse: Welkom bij Venster.

In de Spot

Uiteraard kennen jullie Gerard van zijn rol als de aanklager in “Victoria goes Wilde” en de violist in “De herinnering”. Zie hier zijn motivatie een regie bij ons op zich te nemen:

“De toneelgroep Venster kende ik natuurlijk wel en ik had al enkele voorstellingen mogen zien die van een hoge kwaliteit en inzet getuigden. Ongelukkigerwijs viel halverwege het repetitieproces van een toneelstuk bij Venster plots een kleine rol open, hetgeen de groep in problemen bracht.  Men vroeg mij deze rol over te nemen. Ik was niet vrij op dat moment, maar het leek mij wel een leuke rol die ik er nog net bij kon hebben en waarmee ik hen uit de brand hielp. Ik voelde mij zeer welkom binnen de groep en dat heeft er toe geleid dat ik nu zelfs de regie voor het huidige toneelstuk “De Jarige” op mij mocht nemen. Na mijn regieopleiding heb ik met veel plezier een aantal stukken geregisseerd bij verschillende groepen. “De Jarige” is een zwarte komedie over de viering van de verjaardag van een honderdjarige dat uiteindelijk niet zo’n feestje blijkt te worden.”

Leden

Helaas heeft Marinus Geradts besloten zijn lidmaatschap op te zeggen: Marinus, dank voor de leuke tijd die we met je hebben doorgebracht.

Ook Astrid Wierenga heeft haar lidmaatschap opgezegd en is donateur geworden. Ook Astrid bedankt voor de afgelopen leuke jaren, maar ook voor de gezellige barbecue-avond waarmee je afscheid nam als lid van Venster. We hebben het ons goed laten smaken.

Marjolein Walsmit is weliswaar geen lid meer en donateur geworden, maar wij zijn blij te kunnen laten weten dat zij en Jeroen 28 juli de trotse ouders zijn geworden van zoon Jonas. Marjolein en Jeroen van harte gefeliciteerd.

Sponsoring

We zijn geweldig in ons sas, want BEAM-IT, Prodir en Restaurant-Bar Pastis ondersteunen ons ook dit jaar weer financieel.  Dank aan alle 3 deze bedrijven. Applaus!!!

Donateurs

Ook jullie wil ik weer even bedanken voor jullie  trouwe ondersteuning. Onmisbaar voor ons. Daarbij willen ook even aantekenen en dat er vele zijn die ons extra ondersteunen. Allen hartelijk dank hiervoor.

Dit is het dan weer even, ik wens jullie een zonnige, zwoele zomer toe en een fijne vakantie.

Noteer wel alvast in de agenda onze volgende voorstelling van “De jarige”: 12, 13, 14 en 15 (matinee) november, want dan hopen we jullie weer te ontmoeten in het Randstad theater.

Met hartelijke groet en tot ziens,

Loes Bleijenga

Nog even extra aandacht voor de sponsors van Venster:
Pastis restaurant-bar

Prodir
Beam IT Connection Provider