Open Venster januari/februari 2017

Beste Venstervrienden,
Hier dan de 1e nieuwsbrief van 2017, wel iets later dan u gewend bent. Het nieuwe jaar is al een beetje warm gedraaid, maar dat neemt niet weg dat onze goede wensen u ook dit jaar vergezellen.

50-Jarig jubileum
In november vierde ik mijn 50-jarig toneeljubileum met La Paloma. Ik ben zo verrast door de Vensterleden die er voor mij echt een feestje van hebben gemaakt. Ze hebben zich hiervoor zo ingezet, dat een dankwoord hier wel op zijn plaats is. Ook jullie en velen buiten Venster hebben mij verwend met mooie, lieve woorden, kadootjes en bijdragen voor een mooi horloge. Tevens werd mij de HVA-speld uitgereikt voor het diamanten jubileum en als klap op de vuurpijl reikte de loco-burgemeester Karsten Klein mij een Koninklijke onderscheiding uit. Ik was sprakeloos, iets wat niet zo vaak voorkomt. Wie ik nog even extra in het zonnetje wil zetten zijn Maaike van Waalwijk van Doorn, Nel van Someren en Gerard Nelck, geen Vensterleden, maar die wel ieder op haar/zijn wijze hebben bijgedragen aan mijn feestje. Het heeft even geduurd voordat ik weer op aarde neerdaalde. Dank jullie wel.

Voorjaarsvoorstelling
Na een 1e lezing van het nieuwe stuk voor de Kerstdagen zijn we na de feestdagen gestart onder leiding van Remco Lodeweges met “De Collectie” van Harold Pinter. Rolverdeling: Loes Bleijenga, Nathalïette Blok (gastspeler), Patty de Braal en John Roos. Remco studeert met deze voorstelling af van zijn Regie-opleiding van het Rotterdams Centrum voor Theater. Daar Remco zijn eindregie voor 1 juni moet hebben afgerond en de Kunsthut al volgeboekt was, zijn wij met de voorstelling uitgeweken naar April. Dat betekent voor ons dat wij vanaf het begin al 2 maal per week repeteren. Normaal gesproken doen we dat pas de laatste 6 weken, dus dat is even wennen. Maar we doen het met plezier en ervaren deze Pinter als een uitdaging.

Met dank
Op het gebied van Subsidies zijn de toneelgroepen wederom gekort en dat komt natuurlijk niet meer als een verrassing. Daarom lieve mensen hier een welgemeend: Dank jullie wel! Zeker onze sponsors BEAM IT en Pastis hartelijk dank.

Leden/Donateurs/Sponsors
Yvonne van Schendel heeft haar lidmaatschap opgezegd, want in maart verwacht zij haar eerste kindje. Lieve Yvonne, we wensen je veel geluk toe. Dank voor je inzet voor Venster. Je hebt altijd klaar gestaan, ook om plaats te nemen in het bestuur en dat waarderen we zeer. We hopen dat als je in de toekomst weer open staat voor toneel, je de weg naar Venster weer weet te vinden.

Nieuwe Donateur
Weer terug op het oude nest, medeoprichter Ingrid Lamboo is donateur geworden. Welkom Ingrid.

En dan hier nog even de nodige info voor de agenda:
“De Collectie” van Harold Pinter
Regie: Remco Lodeweges
Cast: Loes Bleijenga, Nathalïette Blok, Patty de Braal, John Roos,
Speeldata: 20,21,22 april 2017 aanvang 20:30 uur en 23 april (matinee) 2017  aanvang 14:30 uur.
Toegangsprijs 12,50, Ooievaarspas 6,25 na afloop gratis drankje. Pinnen is niet mogelijk.
Locatie: De Kunsthut (MOOOF-gebouw), Binckhorstlaan 135, Den Haag. Gratis parkeren. Het is mogelijk om vanaf het Centraal Station te worden afgehaald door een personenbusje,. Dit graag vermelden bij reservering.

Dit is het dan weer even. Tot het volgende Open Venster, Facebook  of de website www.toneelgroepvenster.eu  en graag tot ziens bij de “De Collectie”.

Tot dan,

Loes Bleijenga