Open Venster oktober 2016

Beste Venstervrienden,

Inmiddels zijn we druk bezig met de repetities van La Paloma van Bert Edelenbos.
In “La Paloma” leven twee oude dames een deel van het jaar in een zomerhuisje op een vakantiepark. Weg uit de drukke en onoverzichtelijke stad. Het lijkt een vredig bestaan, maar dan verschijnt hun oudste zuster ten tonele…. Wat is de reden van haar komst? Wat zijn dat voor klusjes waar kleindochter Loesje het zo druk mee heeft? En wat is er waar van het gerucht dat de zomerhuisjes op de schop moeten? Kortom, het is gedaan met de rust.

Regisseur: John Roos.
Spelers: Loes Bleijenga, Patty de Braal, Nel van Someren (gast) en Yvonne van Schendel.

Loes Bleijenga viert tevens haar 50-jarig toneeljubileum.

Speeldata: 17, 18, 19 november 2016 aanvang 20:15 uur en 20 november 2016 aanvang 14:15 uur.
Theater De Kunsthut in het MOOOF gebouw, Binckhorstlaan 135, 2516 BA Den Haag.

Parkeren is gratis
Entree € 12,00. Op vertoon van Ooievaarspas € 6,00 (Bij reservering dient u het pasnummer te vermelden). Pinnen bij het afhalen van de kaarten is niet mogelijk.

Reservering:
* bel/sms/whatsapp naar 06-57975785
* E-mail: toneelgroepvenster@ziggo.nl  of www.hoenu.nl
* Via de website: www.toneelgroepvenster.eu

Bereikbaarheid: Kijk op: https://www.htm.nl/reisinformatie

Subsidie:
Positieve geluiden, helaas niet op het gebied van de subsidie van de Cultuurschakel in Den Haag. Er zijn blijkbaar zoveel aanvragen geweest, dat de spoeling uiterst dun is geworden. En hoewel wij tijdig onze maatregelen hebben genomen, blijft het een hard gelag. Een voorbeeld van een genomen maatregel is dat wij in een kleiner theater zijn gaan spelen, het is een intiem theatertje, maar er is dus wel flink wat water bij de wijn gedaan. Toneel is echter onze passie en met jullie hulp komen we eind in de goede richting. Uiteraard gaat onze zoektocht naar sponsors verder, maar die liggen, logischerwijs, in deze tijd niet voor het oprapen. Daarom zijn we elke keer weer blij met de donaties van de Venstervrienden. Dank jullie wel!

In the spotlights:
Maaike van Waalwijk van Doorn:
“Ik heb niet de ambitie om zelf toneel te spelen, mijn kracht en passie ligt bij het organiseren van een productie en alle zaken daaromtrent te regelen. Achter de schermen uit het zicht zorg ik dat de regisseur en spelers kunnen schitteren. Ik vind het leuk om Venster in deze periode van dienst te kunnen zijn als productieleider. Als deze samenwerking bevalt hoop ik in de toekomst meerdere producties met deze warme hechtgroep te mogen maken.”

Maaike van Waalwijk van Doorn

Opzegging donateurs:
Met ingang van 1-1-2016 hebben Erica en Henk Rietbergen en Peter Zwaard hun donateurschap beëindigd.  Wij danken hun voor alle jaren dat zij Venster hebben gesteund.

Graag tot ziens in het theater en vier het jubileum van Loes met ons mee,

Els van Spronsen

Met dank aan onze sponsors:

Pastis

BEAM-IT