Open Venster juli 2016

Beste Venstervrienden,

Zoals in het vorige Open Venster reeds werd vermeld zijn wij druk bezig met de repetities van “De verschrikkelijke moeder” van Alex van Warmerdam met regisseur Koos Schinkel. De spelers zijn: Patty de Braal, Alex ’t Lam, John Roos, Yvonne van Schendel en Ilse Sedee. Muziek: John Baltus.

De Verschrikkelijke Moeder
Koos Schinkel vertelt het volgende over de inhoud:
“De verschrikkelijke moeder bestaat uit drie onafhankelijke delen die opgebouwd zijn door fragmentarische scenes. De eerste indruk is dat de drie delen los staan van elkaar. Maar de schrijver laat ook overlappingen zien, waaruit je zou kunnen concluderen dat er een verband bestaat. Dit gegeven maakt het zeer interessant. De losse scenes worden aan elkaar geregen met muzikale “bumpertjes”. De teksten zijn rauw, soms poëtisch, soms direct. Hetzelfde kun je zeggen van de personages. Haat, jaloezie, liefde, wanhoop en zelfdestructie zijn het gevolg van de verschrikkelijke bloedband waaraan niet te ontkomen is, met gruwelijke moorden tot gevolg.”.
 ~~Koos Schinkel

Speeldata
2, 3 en 4 juni 2016 aanvang 20:15 uur en 5 juni 2016 aanvang 14:15 uur. Randstad Theater, Lange Lombardstraat 38, Den Haag. Entree € 12,00. Op vertoon van Ooievaarspas € 6,00 (Bij reservering dient u het pasnummer te vermelden) Pinnen bij het afhalen van de kaarten is niet mogelijk. Het Randstad Theater is helaas niet rolstoel toegankelijk; de zaal bevindt zich op de 1e etage. Reservering: bel/sms/whatsapp naar 06-57975785 E-mail: toneelgroepvenster@ziggo.nl  of www.hoenu.nl Via de website: www.toneelgroepvenster.eu Bereikbaarheid: Lijn 2, 4 en 6 halte Brouwersgracht Kijk op: https://www.htm.nl/reisinformatie.

Subsidie
Positieve geluiden, helaas niet op het gebied van de subsidie van de Cultuurschakel in Den Haag. Er zijn blijkbaar zoveel aanvragen geweest, dat de spoeling uiterst dun is geworden. En hoewel wij tijdig onze maatregelen hebben genomen, blijft het een hard gelag. Een voorbeeld van een genomen maatregel is dat wij in een kleiner theater zijn gaan spelen, het is een intiem theatertje, maar er is dus wel flink wat water bij de wijn gedaan. Toneel is echter onze passie en met jullie hulp komen we eind in de goede richting. Uiteraard gaat onze zoektocht naar sponsors verder, maar die liggen, logischerwijs, in deze tijd niet voor het oprapen. Daarom zijn we elke keer weer blij met de donaties van de Venstervrienden. Dank jullie wel!

In the spotlights
Koos Schinkel:
“In Den Haag zal menigeen zeggen: “Wie?” Maar in het Westland is deze man wereldberoemd. Naast de vele mooie rollen  heeft hij ook heel veel regies gedaan die zeer indrukwekkend waren.  Bij zijn laatste massaproductie “Ghetto” leerde ik Koos kennen en vanaf het begin was ik onder de indruk van zijn kunde, tact en manier van werken.  Koos was direct enthousiast  toen ik hem vroeg om bij Venster te komen regisseren. Koos kwam, zag en overwon.  Heel Venster was gelijk onder de indruk van deze regisseur.  Met zijn manier van werken,  zijn humor,  is iedere repetitie een feestje met het gevoel dat je goed gewerkt hebt en op gaat naar een moeilijke maar interessante voorstelling: “De verschrikkelijke moeder.”.
~~John Roos

Opzegging donateur
Met ingang van 1-1-2016 heeft Pia Jansen haar donateurschap beëindigd.  Wij danken haar voor alle jaren dat zij Venster heeft gesteund.

In memoriam
Op 22 februari jl. is ons voormalig lid en later donateur Trudy (Trui) Reinerie na een lang ziekbed overleden. Zij heeft ons jaren lang geweldig geholpen achter de schermen en ook verscheidene jaren als bestuurslid. Wij missen haar verschrikkelijk en wensen Lambert, familie en vrienden veel sterkte. R.I.P. lieve Trui

Tot ziens,
Els van Spronsen