Open Venster januari 2015

Beste Venstervrienden,

Allereerst nog een mooi, gezond en productief 2015 gewenst. We hopen jullie allemaal ook dit jaar weer te mogen ontvangen bij de twee voorstellingen die we dit jaar gepland hebben, te beginnen in mei. Maar voor we jullie daarover inlichten, blikken we eerst nog even terug op onze laatste voorsteling.

Terugblik
Half november 2014 heeft Venster “De wraak van Klytaimnestra” regie van John Roos in het Randstadtheater gespeeld. Nagenoeg iedereen vond het een zeer geslaagde voorstelling, waarbij met name de “schorten” een mooie vondst waren (je had er bij moeten zijn J ). Het publiek toonde zich erg betrokken en na afloop is het stuk in het gezellige theater met een drankje in de hand uitvoerig nabesproken.
Dit keer is er geen juryrapport te vinden op de website, maar wel een recensie in het Haghespel geschreven door Ali Molenaar.

Randstadtheater
Met ‘De Wraak van Klytaimnestra’ hebben we voor het eerst in het Randstadtheater gespeeld. Het was voor zowel spelers als gasten wel wennen, maar over het geheel genomen, is het ons goed bevallen. Het Randstadtheater heeft qua luxe en comfort een ander niveau dan bijvoorbeeld Theater De Vaillant, maar dit werd gecompenseerd door de intimiteit, gezelligheid en medewerking van onze gastheer en –vrouwen. Regelmatig bleven onze gasten tot in de vroege uurtjes napraten met de cast. Door de goede ervaringen hebben we besloten ook het volgende stuk in het Randstadtheater in de Lange Lombardstraat te gaan spelen.

Vooruitblik
De aanloop naar het nieuwe toneelstuk eind mei 2015 verliep moeizaam. Het vinden van een nieuw, geschikt stuk is namelijk geen sinecure. Na lang zoeken hebben we er toch één gevonden waarbij alle spelers die beschikbaar zijn een rol hebben. Er was zelfs nog ruimte voor twee gastrolspelers: Nathaliëtte Blok en Gerard Nelck. Heel erg fijn dat beiden deze productie samen met ons willen gaan maken. Onder regie van Marilou Koster brengen we op 28, 29, 30 en 31 mei spelen we “Een ideale vrouw” van W. Somerset Maughan in het Randstadtheater. Op donderdag, vrijdag en zaterdag start de voorstelling om 20.15 uur en op zondag om 14.15 uur. Om te reserveren kunt u gebruik maken van verschillende opties. Meer informatie is te vinden op de website.
De spelers zijn: Nathaliëtte Blok, Patty de Braal, Michel van Hooijdonk, Alex ’t Lam, Gerard Nelck, Yvonne van Schendel, Ilse Sedee, Ronald Tellekamp en Astrid Wieringa. Regie: Marilou Koster.

“Ons Truitje”
Trui Reinerie heeft besloten om afscheid te nemen van Venster. Zowel als actief lid als bestuurslid. We zullen haar erg gaan missen. Dank voor alle jaren inzet! En welkom als donateur.

Donateurs, leden en sponsors
Wij danken alle donateurs voor hun steun van het afgelopen jaar en ook het komende jaar.
Michel van Hooijdonk heeft na een korte periode van “rust” besloten om weer spelend lid te worden. Débora Campello heeft na een spetterend debuut besloten om lid te blijven, maar zal de komende periode niet spelen, omdat haar prioriteiten momenteel elders liggen J . Ilse Sedee is ons nieuw aspirant lid en we heten haar dan ook van harte welkom!
Nog even extra aandacht voor de sponsors van Venster:
Pastis restaurant-bar 
Prodir
Beam IT Connection Provider

Dank voor jullie financiële ondersteuning in 2014. Beam IT Connection Provider heeft toegezegd ons ook in 2015 te willen ondersteunen. Waarvoor dank. We hopen natuurlijk dat ook Restaurant-Bar Pastis en Prodir zich hierbij aansluiten.
Wij zijn erg dankbaar voor alle steun van onze donateurs. Voor degenen die twijfelen of ze ook donateur willen worden; kijk eens op onze website naar de mogelijkheden.

Mededelingen
Door het aftreden van Trui Reinerie kwam er een plek vrij in het bestuur. John Roos heeft zich verkiesbaar gesteld als algemeen bestuurslid en werd unaniem gekozen. John, van harte welkom!
Onze website heeft een metamorfose ondergaan. Daarvoor dank aan onze sponsor Beam IT. Na een spoedcursus zal ook de laatste informatie op de website komen te staan. Beam IT, en zeker Daniel Jansma die dit in werking heeft gezet, heel veel dank!

Tot slot nog een leuk nieuwtje van persoonlijke aard: over een paar maanden zal duidelijk worden of de prioriteit van Débora van feminiene of masculiene aard is…
Bedankt allemaal voor het lezen. De volgende Open Venster verschijnt in april 2015.

Tot dan!
Yvonne van Schendel