Open Venster oktober 2014

Beste Venstervrienden,

Na de zomerstop is het weer hoog tijd om jullie op de hoogte te brengen over onze komende voorstelling ” De wraak van Klytaimestra” van de auteur Erik Snel.
Regisseur: John Roos.
Spelers: Loes Bleijenga, Alex ’t Lam, Marinus Geradts, Yvonne van Schendel en Ronald Tellekamp.

Over het Stuk
John schrijft het volgende:
“Na tien jaar vechten tegen de Trojanen komt koning Agamemnon weer thuis.
De goden hebben voorspeld dat hij binnen een dag vermoord zal worden. De wil van de goden is wet, dus….. Maar wat gebeurde er die laatste uren? Kom en wees getuige van de strijd in taal, geweld en seks.
Zwaar denkt u misschien? Nee hoor er valt heel wat te lachen in deze scabreuze Griekse tragedie.”.

Voorstelling
Wij gaan dit stuk spelen op 13, 14 en 15 november 20:15 uur en 16 november 14:15 uur in het mooi verbouwde Randstadtheater, Lange Lombardstaat 38 in Den Haag.
Bereikbaarheid: Het Randstad Theater ligt op loopafstand van het centrum. Tram 6, Leidschenhage – Leyenburg,
Halte Grote Markt. Deze tram komt langs Den Haag CS of kijk op: http://www.htm.net/Pages/DEF/5/157.bGlqbj0yNQ.HTML

Reserveren
Reserveren: toneelgroepvenster@ziggo.nl of bel/sms/whatsapp 06-57975785, via de website www.toneelgroepvenster.eu.
Voor niet-donateurs kosten de kaarten 12 euro en voor houders van de *Ooievaarspas 6 euro. * Bij reserveren met Ooievaarspas svp volledige naam en pasnummer vermelden.
Bij het betalen van de kaarten in het theater kan er niet gepind worden.
Omdat het theater op de 1e etage is en er geen lift is, is het helaas niet rolstoel toegankelijk of voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Haagse Oscars
Op 27 september vond de Haagse Oscaruitreiking weer plaats in Theater De Vaillant.
Venster werd dankzij John Roos genomineerd voor de beste vormgeving in “De Herinnering”. Loes werd genomineerd voor de beste hoofdrol dames van “De Herinnering”. En Patty de Braal won de eerste prijs voor de beste hoofdrol dames in “De Herinnering”. Allemaal van harte gefeliciteerd.

In de Spot
Alex ’t Lam:
“Ik kwam in 2009 bij Venster terecht via Rita de Haas. Er was iemand weggevallen bij “Lou de Palingboer” en mijn oude lerares van de Pabo en regisseuse bij ’t Kofschip ‘wist nog wel iemand’, zei ze. Rita had alleen niet kunnen vermoeden dat ik daar eigenlijk niet meer weg zou gaan. Bij Venster vond ik namelijk wat ik een tijd lang kwijt was geweest; een gedreven groep spelers die een mooi stuk willen maken, in combinatie van de nodige humor en gezelligheid tijdens en zeker ook na de repetities. Zelfs in mijn Nazi kostuum bij de repetitieavonden van “De Herinnering” voelde ik me compleet op mijn gemak bij alle Vensterleden. Dat zegt overigens in dit geval niets over hun politieke overtuiging, laat daar geen misverstand over bestaan. Op dit moment zijn we druk bezig met “De wraak van Klytaimnestra”. Een Grieks drama in een aangepast, eigentijds jasje. Als het net zo leuk wordt als dat de repetities zijn, wordt het een hilarisch stuk dat iedereen gezien moet hebben.” .                                        ~~Alex ’t Lam.

Donateurs en sponsors
Wij zijn erg dankbaar voor alle steun van onze sponsors en donateurs. Voor degenen die twijfelen of ze ook donateur willen worden; kijk eens op onze website naar de mogelijkheden.

Tot ziens in het theater.
Els van Spronsen