Open Venster april 2014

Beste Venstervrienden,

Zoals in de vorige Open Venster al werd gemeld, zijn we in december gestart met de repetities van “In Posities” van Peter Aten met Peter Zwaard als regisseur.

Over het Stuk en de Schrijver
Peter Zwaard schrijft het volgende over het stuk:
“In dit toneelstuk van Peter Aten ontmoeten we Hugo en Letty. Hugo is een succesvol zakenman, die op het punt staat om promotie te maken. Letty is zijn vrouw en een behoorlijk aantal jaren jonger dan Hugo zelf. We zien de voorbereidingen voor een tweetal etentjes die Hugo en Letty zullen hebben met Otto en Lidewij, de baas van Hugo en zijn vrouw. De etentjes liggen 5 maanden uit elkaar in tijd. Tijdens welk etentje zal het Hugo lukken om de felbegeerde promotie binnen te halen, past de jurk die Letty voor de etentjes heeft uitgekozen en wat heeft Letty’s moeder met dit alles te maken ?
Peter Zwaard over de schrijver:
“Peter Aten (1967) is grafisch ontwerper en werkt ondermeer bij Tv-programma’s als Nova en het Jeugdjournaal. Ondanks zijn leeftijd heeft hij inmiddels een indrukwekkende reeks toneelstukken op zijn naam staan. “Dialogen, dat is geloof ik wel mijn sterke punt”, zegt Peter Aten zelf. “Ik kan er erg van genieten als het pit en power heeft. Als er van alles tussen de zinnetjes gebeurt. Ik schaaf en piel er voortdurend aan, om het zo kernachtig mogelijk te krijgen. In zijn stukken zit vaak iets onrustbarends, iets verwrongens en absurds dat met verval in relaties te maken heeft. Soms zit dat ‘iets’ in de toon van zijn stuk, soms ook in een vreemde situatie. Peter Aten: “Als ik schrijf voel ik soms dat ik de donkere kant opga; maar later corrigeer ik het weer, omdat ik het overdreven vind. Mijn stukken hebben wel iets zwartgalligs, maar het is nooit hopeloos. Eerder mild”.

Voorstellingen
23 en 24 mei 20:15 uur en 25 mei 14:15 uur in Theater De Vaillant, Hobbemastraat 120,  met de volgende spelers: Loes Bleijenga, Patty de Braal, Débora Campello, Marinus Geradts, Yvonne van Schendel, Ronald Tellekamp en Astrid Wierenga.
Reserveren: toneelgroepvenster@ziggo.nl of bel/sms 06-23425041. Via de website www.toneelgroepvenster.eu
Kaarten:€ 12,00 voor niet-donateurs en voor houders van de Ooievaarspas € 6,00. * Bij het reserveren met Ooievaarspas s.v.p. volledige naam en pasnummer vermelden. Bij het afhalen/betalen van de kaarten kan er niet gepind worden.
Vroegboekkorting t/m 04 mei 2014: Bij aankoop/reservering vóór 5 mei 2014 ontvangt u 2 euro korting p.p. op uw toegangskaart. Ooievaarspashouders betalen dan 5 euro.

In de Spot
Michel van Hooijdonk met “De zenuwen”:
“Al maanden heb ik geen tekstboek ingekeken. En toch voel ik spanning. Een kriebelend onbestendig gevoel in je buik dat ervoor zorgt dat je vaak moet plassen, niets wilt eten, veel wilt drinken en het liefst weer zou gaan roken. Het gevoel dat de prestatie die gaat komen veel van je vraagt en je nog niet helemaal zeker bent of je het wel kan. Het gevoel dat de gedachte bij je binnenroept waarom je dit nou eigenlijk begonnen bent. What was i thinking! Dit gevoel herkennen toneelenthousiasten als premièrekoorts. Nou daar heb ik deze keer geen première voor nodig. De wittebroodsweken zijn gestart en ik hoor de huwelijksbellen al rinkelen.
Bij Venster heb ik geleerd dat je je goed moet voorbereiden, je kleding in orde moet zijn, je teksten moet kennen, uitgerust moet zijn en er vervolgens van genieten.
Mijn tekst ken ik natuurlijk al: “Ja, ik wil”.
~~ Michel ~~
PS.
Gelukkig is mijn cluppie erbij om me te steunen.”.

Leden, donateurs en sponsors 
Met ingang van februari is John Roos lid geworden van onze vereniging. Welkom John!
Venster heet onze nieuwe donateur Flip vd Hoeven eveneens welkom. Maar wij hebben helaas  afscheid genomen van de donateurs Heleen v.d Ham en Henk Zwaard. Wij bedanken hen voor hun steun in de afgelopen jaren. Wij zijn erg dankbaar voor alle steun van onze donateurs. Voor degenen die twijfelen of ze ook donateur willen worden; kijk eens op onze website naar de mogelijkheden.
Homeopatheek-Drogisterij De Den heeft ook toegezegd ons in 2014 te willen ondersteunen. Waarvoor dank.

Tot ziens in het theater.
Els van Spronsen

Met dank aan onze sponsors: Homeopatheek-Drogisterij De Den, Pastis restaurant-bar, Prodir en Beam-IT Connectivity Provider