Lieve Venstervrienden,

Aan het weer te zien lijkt het wel of de zomer al voorbij is. Wat wel voorbij is, is het theaterseizoen.

Inmiddels zijn we gestart met de repetities van een nieuw stuk dat zal worden gespeeld op 16, 17 en 18 november onder de regie van John Roos. Dus schrijf de data alvast in de agenda.

Veranderingen binnen de vereniging

Tot onze grote spijt heeft Ron Strijaards besloten, na zich 17 jaar met hart en ziel als acteur en bestuurslid voor Venster te hebben ingezet, zijn lidmaatschap op te zeggen. Hij gaat zich nu volledig bezighouden met Toneellab. Wel blijft hij ons steunen als donateur. Lieve Ron, bedankt voor je enorme inzet en werk voor Venster en we wensen je veel succes. Wij zullen je missen.

Frans Bleijenga heeft op 3 juni na zijn laatste voorstelling te hebben geregisseerd, afscheid genomen als actief lid van het amateurtoneel. Voor zijn vele werk in de afgelopen 37 jaar voor het amateurtoneel werd hij tijdens een gezellige receptie door wethouder Rabin Baldewsingh onderscheiden met de stadspenning van Den Haag.

Frans blijft nog wel lid van Venster, maar zal niet meer regisseren en geen decors ontwerpen en bouwen.

Lieve Frans, ook jij enorm bedankt voor al je geweldige werk voor Venster en we zullen je node missen.


Voorstelling “Een dag uit de dood van verdomde Lowietje” en juryrapport

De voorstelling is met redelijk succes ontvangen door het publiek.

Het juryrapport was kritisch, maar wel bijzonder lovend voor Yvonne van Schendel in haar rol van Wiesje. Het rapport is te lezen op deze website onder ‘Foto’s/producties’.


Subsidieregeling vanaf 2013

De komende jaren gaan zwaar worden, niet alleen voor Venster maar voor het gehele amateurtoneel. We gaan ons de komende tijd beraden hoe we, met name de financiële problemen, kunnen aanpakken. We houden jullie op de hoogte in het volgende Open Venster.


Toneelcompetitie 2011-2012

Op 29 september zullen in het Culturalis theater de nominaties en prijswinnaars bekend worden gemaakt van de voorstellingen over de periode 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2012.


Tot ziens op 16, 17 of 18 november.

Groeten van Els van Spronsen