Open Venster april 2012

Lieve Venstervrienden,

Wat vliegt de tijd! Hier is alweer het Open Venster van april 2012.

De lente is in aantocht en net zoals de natuur weer ontluikt zitten wij ook niet stil en zijn druk bezig met de repetities van ons nieuwe stuk. Via het fantastische vrijwilligerscollectief en de inzet van het bestuur van de HVA is het gelukt een doorstart te bewerkstelligen van de toneelbibliotheek in de Anemoonstraat. Geweldig, ook voor Venster, want wij hebben de ruimte van de bibliotheek nu kunnen huren om te repeteren en dat bevalt prima. Lekker ruim, schoon en warm. Dus ons geluk kan niet op!

Wijziging in het Bestuur

Marjolein Walsmit-Brouwer is in de laatste bestuursvergadering benoemd tot vice-voorzitter. Marjolein veel succes hiermee! Verder heeft ondergetekende als nieuw bestuurslid haar eerste taak op zich genomen. Dus het hele Vensterbestuur is weer voltallig, vol goede moed en nieuwe ideeën.

HVA vergadering

Op 29 februari werd op de bijzondere algemene ledenvergadering van de HVA het volgende meegedeeld:

In 2013 zal in plaats van de basis- en uitvoeringssubsidie een standaardsubsidie komen waaraan minimaal 10 personen dienen deel te nemen, dit is inclusief medewerkers aan de voorstelling. Per jaar zal voor de eerste voorstelling 100 % van de maximale subsidie worden vergoed en voor de tweede voorstelling 50%. van de maximale subsidie.
De decorwerkplaats wordt eind 2012 opgeheven in verband met bezuiniging van Culturalis. De HVA buigt zich over eventuele alternatieven
De HVA is bereid tot een doorstart als er minimaal 30 verenigingen 30 euro contributie per jaar gaan betalen.Zijn er te weinig deelnemers dan dient dit bedrag te worden verhoogd. Bij de jaarvergadering 2012 zal een stemming plaatsvinden.
Door de opheffing van de NVA is er geen collectieve verzekering meer voor de verenigingen.

Moeilijke tijden dus voor het amateurtoneel! We hopen dan ook van harte dat onze trouwe achterban ons zal blijven steunen, want dat hebben we hard nodig.

Onze trouwe sponsor Richard van Café de Vink heeft zijn zaak verkocht en als gevolg daarvan is ook zijn sponsoring aan Venster gestopt. Weer even slikken dus!

Richard heel erg bedankt voor je financiële steun al die jaren en alle goeds voor de toekomst!

De leden van Venster doen dus, zoals u zult begrijpen, hard hun best om nieuwe sponsors voor onze vereniging te vinden en we houden u natuurlijk op de hoogte van deze ontwikkelingen!

Leuk nieuws

En dat is deze keer dat ons oud-lid Anoeska van Vliet en haar man Ruud een tweede dochtertje hebben gekregen. Heel veel geluk gewenst met de kleine Fiene!

Ook hebben we een nieuwe donateur mogen toevoegen aan onze lijst en dat is Sedney Groot. Sedney, van harte welkom!

Nieuwe voorstelling

Ons nieuwe stuk heet “Een dag uit de dood van verdomde Lowietje” van Peter Nichols . Een prachtige tragikomedie met een lach en een traan.

Dit is tevens de laatste regie van onze geliefde Frans Bleijenga die heeft aangegeven dat het na al die jaren en ontelbare nominaties en prijzen tijd is om ermee te stoppen.

Natuurlijk betreuren we dit allemaal zeer, maar er is ook alle begrip! Nog eenmaal kunnen we samen met u genieten van de regie van ons aller Frans. Temeer nog een reden om vooral te komen kijken! Op zondag 3 juni nemen we na de voorstelling in de foyer van het Culturalistheater afscheid van Frans als actief lid van Venster.

De spelers zijn Loes Bleijenga, Patty de Braal, Marinus Geradts, Yvonne van Schendel, Ron Strijaards en Astrid Wierenga.

Speeldata: vrijdag 1 juni – 20.15 uur – zaterdag 2 juni –20.15 uur en zondag 3 juni – 14.15 uur in Het Culturalis Theater – Hobbemastraat 120 – Den Haag.

Reserveren kan per e-mail naartoneelgroepvenster@ziggo.nlof bel/sms naar 06-23425041 of via de websitewww.toneelgroepvenster.eu

Hopelijk bent u weer voldoende geïnformeerd en gemotiveerd om naar onze nieuwe voorstelling te komen!

Hopelijk tot ziens op 1, 2, of 3 juni!

Met vriendelijke groet,

Patty de Braal