Open Venster januari 2012

Lieve Venster vrienden,

I’m dreaming of…Een witte kerst bracht 2011 niet, maar we kunnen terugkijken op een prachtig toneeljaar. Zo speelde Venster afgelopen november onder regie van John Roos het toneelstuk ‘De goede dood’. De tragikomedie behandelde het thema euthanasie. Het was een flinke uitdaging voor alle deelnemers, maar we zijn trots op het eindresultaat.

Reacties

Zowel publiek, jury als pers vond ‘De goede dood’ een realistische, overtuigende voorstelling. Zo vond eenvan de bezoekers, een “huisarts met euthanasie-ervaring” de emoties zeer herkenbaar en invoelbaar. Ook het juryrapport was vol lof. “Toneelgroep Venster laat met de keus om ‘De goede dood’ te spelen zien dat ze een uitdaging aangaan en zware thema’s niet schuwen. Een mooi ensemble waarin de spelers van Venster op overtuigende wijze een familie laten zien waarin iedereen op een eigen manier worstelt met de zieke.” Het gehele juryrapport is te vinden op onze website: https://www.toneelgroepvenster.eu/fotos–producties-/jury-rapporten/de-goede-dood.aspx

Haagse Oscars

In september vond de uitreiking van de Haagse Oscars plaats. Venster deed mee aan de toneelcompetitie met de voorstellingen ‘Loslopende Vrouwen’ en ‘Vogels’. Frans Bleijenga kreeg een nominatie voor zijn prachtige vormgeving van ‘Loslopende Vrouwen’.

ALV

Eind van het jaar vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats waarbij zowel Ronald Tellekamp als ikzelf herkozen zijn. Ron Strijaards treedt af als voorzitter nadat hij 13 jaar verschillende bestuursfuncties voor Venster heeft vervuld. Ron, hartelijk dank voor al je inzet de afgelopen jaren! Vice-voorzitter Loes Bleijenga neemt het voorzitterschap van hem over. Dankzij het toetreden van Patty de Braal gaat Venster met een voltallig bestuur het nieuwe jaar in.

Nieuwe repetitieruimte
Per januari 2012 heeft Venster een nieuwe, goedkopere repetitieruimte gevonden. We verhuizen van het Stadsklooster aan het Westeinde naar de NVA bibliotheek in gebouw ‘De Anemoon’ aan de Anemoonstraat. De Nederlandse Vereniging van Amateurtoneel maakt namelijk een kleine doorstart als Nederlandse Vereniging Amateurtheaterbibliotheek en deze is gevestigd in ‘De Anemoon’ in Den Haag. De bibliotheekruimte is volledig gerenoveerd en we hopen er met veel plezier en creativiteit te gaan repeteren.

Nieuwe voorstelling
Onder leiding van Frans Bleijenga brengt Venster in haar voorjaarsvoorstelling ‘Een dag uit de dood van verdomde Lowietje’ van Peter Nichols ten tonele. We spelen op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni 2012 in het Culturalis theater. Noteert u deze data alvast in uw agenda? Uiteraard hopen wij u allemaal te mogen begroeten bij één van onze voorstellingen. Voor het reserveren van kaarten kunt u e-mailen naar toneelgroepvenster@ziggo.nl of bellen naar 0623425041, een sms sturen kan ook. Natuurlijk kunt u als donateur met voorrang reserveren.

Theatercafé
Op vrijdag 20 januari vanaf 20.00 uur organiseert de HVA in samenwerking met het Culturalis Theater

het eerste theatercafé voor alle amateurtoneelverenigingen.

Tot slot wens ik iedereen een fantastisch en gelukkig 2012 met prachtig toneel!

Tot ziens in het theater,

Marjolein Walsmit – Brouwer