Open Venster oktober 2010

Beste Venstervrienden,

We zitten alweer in het laatste kwartaal van 2010. Ja, alweer, maar…helaas kunnen we daar geen invloed op uitoefenen. Dus maar met gezwinde spoed aan de slag met deze nieuwsbrief.

Uitslag Haagse “Oscars”

Zoals jullie weten hebben we het afgelopen theaterseizoen weer met twee voorstellingen aan de toneelwedstrijd deelgenomen. Dat is niet vanzelfsprekend, want als er teveel inschrijvingen zijn mag een toneelgroep hier maar met één voorstelling aan deelnemen. Jullie hebben beide juryrapporten kunnen lezen op onze website (www.toneelgroepvenster.eu). En het oordeel van de jury kunnen toetsen aan je eigen ervaring. Mocht je in de stemming zijn en toch op de website zijn, geef dan ook je mening over onze voorstelling(en) in het gastenboek. Op die manier blijven wij op de hoogte van wat er leeft bij onze, zo belangrijke, achterban.Wie weet ontstaat er op die wijze nog een levendige discussie!…

Ook dit keer kunnen we weer trots zijn op de resultaten van de toneelwedstrijd. Ron Strijaards is genomineerd voor de Beste Hoofdrol Heren en Alex ’t Lam voor de Beste Bijrol Heren. Voorwaar een prestatie! Om dat te illustreren, hier weer even wat feitjes:

– 20verschillende toneelgroepen hebben aan de wedstrijd deelgenomen;

– in totaalzijn er 24 voorstellingen gejureerd;

– door alledeelnemende heren werd aan 95 personages gestalte gegeven;

– 6 acteurszijn genomineerd.

Geweldig toch, dat Ron en Alex tot de genomineerde acteurs behoren? Lieve heren, hartelijk gefeliciteerd! Zij scharen zich dus bij de gelukkigen die deel mogen nemen aan de Masterclass van David Geysen van Toneelgroep De Appel. David is dit seizoen regisseur van de voorstelling “Water” onderdeel van de marathonvoorstelling “Tuin van Holland”, waarin hij ook acteert. Dat belooft wat voor onze twee toppers!

Decorwerkplaats

Zoals we al eerder hebben vermeld, heeft het amateurtoneel een nieuwe decorwerkplaats. Alle decorstukken zijn overgebracht naar de Binckhorst. Hadden wij altijd onze eigen decorstukken, die we natuurlijk ook uitleenden aan collega-groepen, nu is alles samengevoegd. Daar zitten een aantal nadelen aan voor Venster; Frans heeft immers altijd veel liefde, tijd en energie in onze decorstukken gestoken. Maar we kijken positief naar de toekomst en zien wel hoe het uitpakt. Zoals altijd blijven we oplossingsgericht denken.

Huwelijk

Op 08/09/’10 gaven Marjolein Zwaard en Perry Hokke elkaar het Jawoord. Terzijde gestaan door hun dochtertje Rozemarijn en twee bruidsmeisjes. De bruid was prachtig en werd naar binnen geleid door vader Henk. Venster was natuurlijk ook van de partij. En ondanks de stortbuien was het een geweldig en gezellig gebeuren. Nogmaals onze gelukwensen voor het kersverse bruidspaar.

Algemene Leden Vergadering

Op 1 december a.s. wordt onze Algemene Leden Vergadering gehouden in het Stadsklooster, Gele zaal, aanvang 20.15 uur. Mocht je hierbij aanwezig willen zijn, maak het dan even kenbaar aan onze secretaresse Els, zodat zij je de stukken kan mailen/toe sturen.

Nieuwe donateurs

Ook nu zijn we weer blij en verrast onderstaande donateurs te te mogen verwelkomen, te weten:

– MiekeRidder

– Jet vanRiel.

Dames, van harte welkom.

Komende voorstelling

Op 12, 13 (aanvang: 20.15 uur) en 14 november (aanvang: 14.15 uur)staat Venster weer in Theater Merlijn met de voorstelling “Loslopende vrouwen”, een komedie van Haye van der Heyden onder regie van Ron Strijaards. Cast: Loes Bleijenga, Michel van Hooijdonk, Patty de Braal en Yvonne van Schendel.

Haye van der Heijden – bij het grote publiek bekend van Tv-series: In de Vlaamsche pot, Kinderen geen bezwaar etc. – staat garant voor een lach.

Reden temeer je agenda te trekken en deze data te reserveren.. Wij heten je van harte welkom!

Met vriendelijke groeten en tot gauw!

Loes Bleijenga