Open Venster juli 2010

Lieve Venstervrienden,

Nederland geniet van een mooie zomerse periode; de zon schijnt volop en veel mensen zijn inmiddels met vakantie. Venster kijkt tevreden terug op een geslaagde voorstelling in juni: “Gods Palingboer”. We willen graag een aantal personen bedanken voor hun inzet tijdens deze productie. Onze dank gaat uit naar de gastspelers, Alex ’t Lam, Remco Lodeweges, John Roos en Marjolein Zwaard, en daarnaast naar Jouke Osinga voor zijn hulp bij de zang en het orgelwerk. Het juryrapport vindt u op onze website:
https://www.toneelgroepvenster.eu/fotos-producties/jury-rapporten/gods-palingboer/

Loslopende vrouwen
Zomer of niet, bij Venster zijn we deze maand gestart met de repetities van onze volgende voorstelling. In onze najaarsvoorstelling spelen wij “Loslopende vrouwen” van Haye van der Heyden. Ron Strijaards regisseert deze komedie met een kleine bezetting waarin de volgende spelers mee doen: Loes Bleijenga, Patty de Braal, Michel van Hooijdonk en Yvonne van Schendel. Wij spelen “Loslopende vrouwen” op 12, 13 en 14 november in theater Merlijn. Noteert u deze data alvast in uw agenda? Uiteraard hopen wij u allemaal te mogen begroeten bij één van onze voorstellingen. Voor het reserveren van kaarten kunt u e-mailen naar toneelgroepvenster@ziggo.nl of bellen naar 0623425041, een sms sturen kan ook. Natuurlijk kunt u als donateur met voorrang reserveren.

Uitslag toneelcompetitie 2009/2010
Ook dit jaar heeft Venster deelgenomen aan de toneelcompetitie van de Haagse Vereniging van Amateurtheater (HVA). Hiervoor hebben wij onze twee toneelstukken van het afgelopen seizoen ingeschreven: “Wonderbaarlijke nacht”/”Serenade” en “Gods Palingboer”. Met 24 voorstellingen is de competitie ook dit seizoen helemaal volgeboekt. We wachten net als alle andere amateurtoneelverenigingen in spanning af tot zaterdag 18 september. Dan vindt de uitreiking van de zogenoemde ‘Haagse Oscars’ plaats. Dit jaar zal de uitreiking plaatsvinden in de grote zaal van het Culturalis Theater aan de Hobbemastraat 120, in Den Haag. Niet zoals de laatste jaren in de middag, maar in de avonduren. Aanvang is 20.15 uur. Dresscode is ook dit jaar galakleding: smokings, strapless avondjurken of andere passende kledij.

Verhuizing décorwerkplaats
Binnenkort verhuist de decorwerkplaats van de HVA van de Veenkade naar de Orionstraat in de Binckhorst. Het is de bedoeling dat de HVA toneelverenigingen vanaf september van elkaars décorstukken gebruik kunnen gaan maken door de gedeelde werkplaats.

Leden
Yvonne van Schendel is in mei jl. officieel lid geworden en Marjon van der Vegt heeft haar (aspirant) lidmaatschap beëindigd per 1 juli 2010.

Donateurs
We verwelkomen Jet van Riel en Mieke Ridder als nieuwe donateurs, bedankt voor jullie steun! Vaak betalen onze donateurs meer dan de minimumbijdrage van € 24,–. We willen jullie hartelijk bedanken daarvoor, jullie helpen ons de recessie door! Zeker nu wij bericht hebben ontvangen van Culturalis waarin de gemeente Den Haag aangeeft fors te moeten bezuinigen op de subsidies voor de kunst. Hoeveel er bezuinigd moet worden is nog niet geheel bekend, maar het zal er voor Venster, evenals voor andere kunstbeoefenaars, niet gemakkelijker op worden. Dus u begrijpt hoe belangrijk uw jaarlijkse donatie voor ons is.

IM
Onze trouwe donateur, mevrouw Ali Berghuis, is op 20 mei jl. op 92-jarige leeftijd overleden. Wij herinneren ons Ali als een hartelijke, lieve, humorvolle vrouw, die nog volop in het leven stond en genoot van de goede zaken des levens. Wij wensen Carla en Wim van Kessel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Ik wens jullie allemaal een heel mooie zomer.
Zonnige groet,
Marjolein Brouwer