Gerard Nelck

Uiteraard kennen jullie Gerard van zijn rol als de aanklager in “Victoria goes Wilde”, (van Jan Jaap Jansen en Ineke ter Heeg) en de violist in “De herinnering” (van Lodewijk de Boer). Beide stukken zijn geregisseerd door John Roos.

“Venster kende ik natuurlijk wel en ik had al enkele voorstellingen mogen zien die van een hoge kwaliteit en inzet getuigden. Ongelukkigerwijs viel halverwege het repetitieproces van een toneelstuk bij Venster plots een kleine rol open, hetgeen de groep in  problemen bracht.  Men vroeg mij deze rol over te nemen. Ik was niet vrij op dat moment, maar het leek mij wel een leuke rol die ik er nog net bij kon hebben en waarmee ik hen uit de  brand hielp.

Ik voelde mij zeer welkom binnen de groep en dat heeft er toe geleid dat ik nu zelfs de regie voor het huidige toneelstuk “De Jarige” op mij mocht nemen. Na mijn regieopleiding heb ik met veel plezier een aantal stukken geregisseerd bij verschillende groepen. “De Jarige” is een zwarte komedie over de viering van de verjaardag van een honderdjarige dat uiteindelijk niet zo’n feestje blijkt te worden.”